NEET Tigrovi Facebook cover1

Udruga Tigar 90/91 Rakitje uspješno provela EU projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"

Objavljeno 6.7.2023.

 

06072023 sl1S radošću vas obavještavamo da smo uspješno priveli kraju naš projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE". Ovo je bio iznimno inspirativan i uspješan projekt koji je pružio podršku mladima u NEET statusu na njihovom putu ka samostalnosti i uspjehu.

Tijekom trajanja projekta, surađivali smo s mladima iz NEET skupine, pružajući im edukativne programe, osposobljavanje i mentorstvo kako bi razvili svoje vještine i stekli znanja koja su im potrebna za ulazak na tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Opširnije...

Radionica razvoja poduzetničkih vještina u okviru EU projekta Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"

Objavljeno 5.7.2023.

 

05072023 sl14. srpnja 2023., naši dragi sudionici imali su priliku sudjelovati na inspirativnoj online radionici razvoja poduzetničkih vještina u suradnji s prestižnom organizacijom Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER.

Ova radionica bila je prava poslastica za naše sudionike jer su dobili priliku steći dragocjena znanja i vještine potrebne za uspješan ulazak u poduzetnički svijet. Vjerujemo da će ova iskustva dodatno ojačati njihovu želju i samopouzdanje za preuzimanje inicijative i kreiranje vlastitih poslovnih prilika.

Opširnije...

Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je završnu konferenciju EU projekta projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"

Objavljeno 4.7.2023.

 

04072023 sl1U utorak, 4. srpnja 2023. godine, održana je završna konferencija projekta "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE" u prekrasnom Domu Tigrova u Rakitju. Konferencija je označila uspješan završetak projekta koji je trajao dvije godine i koji je provodila Udruga Tigar 90/91 Rakitje u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnom službom Zagreb.

Opširnije...

Naslov: Poziv na završnu konferenciju projekta "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"

 Objavljeno 30.6.2023.

 

30062023 sl1Dragi prijatelji i suradnici,

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na završnu konferenciju projekta "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE". Konferencija će se održati u utorak, 4. srpnja 2023. godine, u Domu Tigrova u Rakitju, s početkom u 18:00 sati.

Projekt "Pronađi se!" je bio iznimno inspirativan i uspješan projekt koji je pružio podršku mladima u NEET statusu na njihovom putu ka samostalnosti i uspjehu. Tijekom trajanja projekta, surađivali smo s mladima iz NEET skupine, pružajući im edukativne programe, osposobljavanje i mentorstvo kako bi razvili svoje vještine i stekli znanja koja su im potrebna za ulazak na tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Opširnije...

Još jedna grupna radionica usvajanja mekih vještina održana u okviru EU projekta "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE".

Objavljeno 15.6.2023.

 

Ponosno vas obavještavamo o još jednom uspješnom događaju u sklopu našeg projekta "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE". Dana 14. lipnja 2023. godine, održali smo još jednu inspirativnu radionicu razvoja mekih vještina za sudionike našeg 🇪🇺 projekta.

Tijekom ovih treninga, mladi ljudi su imali priliku ne samo stjecati znanja i vještine potrebne za uspjeh na konkurentnom tržištu rada, već su i izgradili svoje samopouzdanje i poboljšali svoje interpersonalne komunikacijske sposobnosti. Naša predanost njihovom razvoju proteže se izvan čistog obrazovanja; želimo im omogućiti da postanu samosvjesni pojedinci spremni suočiti se s izazovima budućnosti.

Opširnije...

Održana grupna radionica ciljanog programa za razvoj mekih vještina

Objavljeno 13.6.2023.

 

Dana 12. lipnja 2023., organizirali smo prvu grupnu radionicu ciljanog programa za razvoj mekih vještina.

13062023 sl1 13062023 sl2 13062023 sl3 13062023 sl4

Svrha ovih radionica bila je pružiti mladim ljudima priliku za proširenje njihovih vještina i znanja, te razvoj ključnih kompetencija koje su neophodne na današnjem konkurentnom tržištu rada. Sudionici su imali priliku učiti o važnosti komunikacije, timskog rada, rješavanja konflikata, upravljanja vremenom i mnogim drugim aspektima mekih vještina.

Opširnije...

Besplatan tečaj za Voditelja(icu) brodice B kategorije

 

voditelji brodicaJoš samo 2 slobodna mjesta!
 
Imaš između 18 i 25g? Ne radiš, nisi u sustavu obrazovanja i nisi prijavljen u evidenciju nezaposlenih na HZZ-u 4 mjeseca ili duže?
Prijavi se za besplatnu edukaciju!
 
U okviru našeg projekta očekuju te i druge aktivnosti kojima je svrha povećanje konkurentnosti na tržištu rada i razvoj poduzetničkih vještina!
 
Prijavi se preko Google obrasca i kontaktirat ćemo te: https://forms.gle/TXbkrCoKoXk5joF87
 
 

Sudionici projekta na edukaciji razvoja poduzetničkih vještina u ZICER-u

 

280726800 5029763330392398 7155015081637754101 nKako razviti ideju i pretvoriti je u poduzetnički pothvat, koji pravni oblik za obavljanje gospodarske djelatnosti odabrati te kako to sve financirati?
 
Odgovore na ova pitanja traže svi s ambicijom za pokretanje vlastitog posla. Petero mladih iz NEET skupine pronašlo ih je u ZICER-u kroz radionicu razvoja poduzetničkih vještina i poslovnih ideja koju smo organizirali u okviru projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE" koju su uz nas organizirali Grad Zagreb Službena stranica i Udruga Tigar 90/91 Rakitje.
 
Šimun, Ivana, Edi, Klaudia i Iva više nisu u sustavu obrazovanja. Danas su nezaposleni, a mi vjerujemo kako će sutra već biti (samo)zaposleni. Želimo im puno sreće i uspjeha!
 
Zanima te više o projektu "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"? Informacije potraži na https://cutt.ly/rHmyCG7
 

BESPLATNE EDUKACIJE ZA MLADE U DOBI OD 18 DO 29 GODINA KOJI SU NEZAPOSLENI, NISU PRIJAVLJENI NA BURZU 4mj ILI DUŽE I NISU U SUSTAVU OBRAZOVANJA

 

⬇️ISPUNITE PRIJAVNICU⬇️ I KONTAKTIRAT ĆEMO VAS --- JOŠ SAMO 2 MJESTA ZA PRVU GRUPU SUDIONIKA
🚗 auto škola
🇪🇺 fondovi
🌐 internet marketing...
...svi edukacijski programi kojima se stječe javna isprava
Cilj projekta je provesti aktivnosti dosega i obrazovanja minimalno 15 neaktivnih NEET osoba s područja Grada Zagreba te im omogućiti pristup tržištu rada i osnažiti njihove kapacitete za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, s naglaskom na osobe najudaljenije od tržišta rada poput djece hrvatskih branitelja u nepovoljnom položaju, osoba s invaliditetom, žrtava obiteljskog nasilja, mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i mladih koje izlaze iz sustava skrbi.
 
 

Projekt Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

Naziv projekta: Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

Kodni broj: UP.01.2.0.04.0049

 

Trajanje projekta:

6. srpnja 2021. – 6. srpnja 2023. (24 mjeseca)

 

Korisnik: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

Partneri: Grad Zagreb i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.970.421,37 HRK

Iznos bespovratnih sredstava: 1.970.421,37 HRK

Iznos EU potpore: 1.810.620,20 HRK (91,89%)

 

Supotpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava:

PT1: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

PT2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

 

CILJ PROJEKTA:

Cilj projekta je provesti aktivnosti dosega i obrazovanja minimalno 15 neaktivnih NEET osoba s područja Grada Zagreba te im omogućiti pristup tržištu rada i osnažiti njihove kapacitete za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, s naglaskom na osobe najudaljenije od tržišta rada poput djece hrvatskih branitelja u nepovoljnom položaju, osoba s invaliditetom, žrtava obiteljskog nasilja, mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i mladih koje izlaze iz sustava skrbi.

 

Aktivnosti:

  • osnivanje mobilnog tima mladih posrednika koji će osigurati direktan kontakt s NEET osobama te izraditi bazu podataka s ciljem privlačenja u aktivnosti projekta;
  • provedba programa za razvoj i unaprjeđenje mekih vještina usmjerenih na poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada sudionika;
  • Izrada individualnih planova s ciljem aktivacije sudionika u aktivnosti zapošljavanja i/ili osposobljavanja;
  • pružanje psihosocijalne podrške savjetovanja osobama najudaljenijima od tržišta rada;
  • aktivnosti informiranja sudionika o kretanjima na tržištu rada, alatima za traženje posla, pisanje životopis i sl.;
  • uključivanje sudionika u verificirane programe obrazovanja odraslih (kojima će steći uvjerenja o osposobljavanju) sukladno njihovim interesima;
  • uključivanje sudionika u aktivnosti razvoja poduzetničkih vještina i aktivnosti razvoja poslovnih ideja, putem edukacije i/ili podrške poduzetničkih inkubatora

 

Kontakt osoba:

Hrvoje Švalek, voditelj projekta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu:

www.strukturnifondovi.hr

 

 

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja