NEET Tigrovi Facebook cover1

Udruga Tigar 90/91 Rakitje uspješno provela EU projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE"

Objavljeno 6.7.2023.

 

06072023 sl1S radošću vas obavještavamo da smo uspješno priveli kraju naš projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE". Ovo je bio iznimno inspirativan i uspješan projekt koji je pružio podršku mladima u NEET statusu na njihovom putu ka samostalnosti i uspjehu.

Tijekom trajanja projekta, surađivali smo s mladima iz NEET skupine, pružajući im edukativne programe, osposobljavanje i mentorstvo kako bi razvili svoje vještine i stekli znanja koja su im potrebna za ulazak na tržište rada ili daljnje obrazovanje.

Ponosni smo na sve naše sudionike koji su pokazali nevjerojatnu predanost, strast i rast tijekom projekta. Svaki od njih je ostvario svoje ciljeve i postigao izvanredne rezultate u različitim područjima, bilo da se radi o IT-u, dizajnu, zanatskim vještinama ili drugim poljima.

Ovaj projekt nije bio moguć bez velike podrške naše zajednice, partnera i mentora koji su uložili svoje vrijeme, znanje i resurse kako bi mladima pružili najbolje mogućnosti za razvoj. Hvala vam svima na vašem doprinosu!

Svjesni smo da je naš rad tek početak. Nastavit ćemo se boriti za prava i podršku mladih u NEET statusu, jer vjerujemo u njihov nevjerojatan potencijal i želimo im pomoći da ostvare svoje snove.

Ovaj projekt, koji je trajao 24 mjeseca od 6. srpnja 2021. do 6. srpnja 2023. Projekt je provodila Udruga Tigar 90/91 Rakitje u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područna služba Zagreb. Surađujući zajedno, uspjeli smo ostvariti zacrtane ciljeve i pružiti mladima potrebne resurse, obrazovanje i podršku za razvoj njihovih vještina.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 261.519,85 EUR (1.970.421,37 HRK), a sav iznos je bio osiguran kao bespovratna sredstva. Posebno smo ponosni što smo ostvarili iznos EU potpore u iznosu od 240.310,59 EUR (1.810.620,20 HRK), što predstavlja 91,89% ukupne vrijednosti projekta. Ova potpora nam je omogućila da provedemo sve planirane aktivnosti i pružimo mladima najbolju podršku

Hvala svima koji su podržali naš projekt "Pronađi se! – (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE". Neka ova iskustva ostave trajni pozitivan utjecaj na živote mladih i naše društvo.

 

lenta1

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja