Projekt Pronađi se!

– (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

NEET Tigrovi Facebook profil

Opširnije...

Projekt zaposljavanje zena za modul1

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"

 
Naziv projekta:
"Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"
 
Razdoblje provedbe:
od listopada 2020. do travnja 2022. godine
 
Kratak opis projekta:
Kroz projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici" uspostavit će se sinergija društveno odgovornog djelovanja usmjerenog poboljšanju kvalitete života najranjivijih skupina.
Tri nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina (starije od 50g, s invaliditetom, nezaposlene i/ili samohrane majke...) bit će zaposlene 12 mjeseci te će pružati pomoć i potporu, svaka za minimalno 6 krajnjih korisnika (starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju) kroz poslove kao što su dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, održavanje higijene, razgovor...Svaka od žena koje će biti zaposlene na projektu, završit će verificirane programe usavršavanja kako bi postale konkurentnije na tržištu rada te po završetku projekta povećala šanse za dugotrajno zapošljavanje.
 
Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
 
Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 3 žene pripadnice ranjivih
skupina na području Grada Zagreba te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal obrazovanjem i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na poslovima pružanja pomoći i potpore za minimalno 18 starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju, čime se potiče njihovu socijalnu uključenost i povećava kvaliteta života svih dionika.
 
Kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
 
Kroz programe obrazovanja/osposobljavanja uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.
 
Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava:
278.597,94 HRK
 
Iznos EU potpore:
236.808,25 HRK, odnosno 85%
 
Kontakt osobe za više informacija:
Petar Bajan, predsjednik udruge
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.