Projekt Pronađi se!

– (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

NEET Tigrovi Facebook profil

Opširnije...

Projekt zaposljavanje zena za modul1

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

23.11.2019. (subota) Samoborsko gorje: Oštrc

 

DSC00232HRVATSKI GENERALSKI ZBOR
u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb Tigrovi


organizira za hrvatske branitelje i članove obitelji
jednodnevni planinarski izlet u

 

SAMOBORSKO GORJE: Oštrc
subota, 23. studenog 2019.

 

Plan izleta:
- u 8:00 polazak autobusom s parkirališta kod Spomen-doma Tigrova u Rakitju; potrebno je doći barem 10 minuta ranije


- vožnja autobusom do Smerovišća (oko 10 km od Samobora, otprilike pola sata vožnje)
- uspon do planinarskog doma "Željezničar" pod Oštrcom preko pl. doma "Ivica Sudnik" na Velikom dolu (otprilike 1.30 h); kraći odmor na Velikom dolu, duži odmor u domu pod Oštrcom
- uspon na vrh Oštrca (752 m n.v., otprilike 10 min.)
- nastavak planinarenja do restorana "Klet Poljanica" na prijevoju Poljanica iznad Ruda (oko 1.30 h)
- oko 13:30 ručak u restoranu "Klet Poljanica" (juha + glavno jelo + desert)

- oko 17:00 polazak autobusom prema Rakitju
- očekivano vrijeme dolaska u Rakitje: oko 17:45

Prijevoz i ručak su besplatni za sve sudionike izleta.

Mole se sudionici izleta da sa sobom ponesu potvrdu o statusu hrvatskog branitelja (vadi se u Uredu za branitelje prema mjestu prebivališta), a za članove obitelji dokaz o svojstvu člana obitelji (preslika vjenčanog lista za bračnog partnera, odn. rodnog lista za djecu); oni koji su već predali dokaze o statusu branitelja ili člana obitelji branitelja ne moraju iste ponovno donositi.

Informacije i prijave: 091 444 60 80 (Željko Hajtok), e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Plan izleta (pdf)

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra po danu, bezalkoholno, negazirano, preporuča se pola litre negaziranog izotoničnog napitka, npr. Iso Sport), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca, *rezervne cipele za povratak (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; organizator ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.

 

 

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja