Projekt Pronađi se!

– (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

NEET Tigrovi Facebook profil

Opširnije...

Projekt zaposljavanje zena za modul1

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Tigrovi u Trakošćanu i na Ravnoj gori

 

DSC03446Nakon ljetne pauze, Planinarska sekcija Ustanove za svobuhvatnu skrb "Tigrovi" opet je u akciji. U subotu, 28. rujna planinari - ratni veterani i članovi njihovih obitelji posjetili su Trakošćan, a nakon obilaska tog našeg najpoznatijeg dvorca i perivoja oko njega, uslijedio je uspon na Ravnu goru, planinu koja se nalazi iznad Trakošćana. Gotovo sedamdeset što velikih, što malih planinara, nakon sat i pol mjestimično vrlo strmog uspona uskom planinarskom stazom, uživalo je u prekrasnim pogledima koji se pružaju s Ravne gore na veći dio Hrvatskog zagorja, Medvednicu i dio susjedne Slovenije.

 

Ovaj put cilj je bio planinarski dom "Filićev dom", koji se smjestio na visini od 660 m, gdje su umorni planinari za uloženi trud nagrađeni izvrsnim ručkom. Nakon ručka uslijedila je planinarska veselica, koja je potrajala sve dok vodič nije objavio da je vrijeme za spuštanje u dolinu.

 

Sam spust bio je manje ugodan od penjanja, jer je već od samog početka planinare pratila kiša koja je navlažila stazu, što je znatno otežalo kretanje strmom nizbrdicom. 

 

Unatoč nepovoljnim uvjetima, svi su planinari sretno i bez većih poteškoća stigli do autobusa. Ni mokra, blatom uprljana odjeća i obuća, ni umor nisu umanjili zadovoljstvo svih sudionika izleta. Posebno veseli činjenica da se na ovu lijepu i korisnu aktivnost sve više uključuju cijele obitelji.

 

Foto album (Ž. Hajtok)