Projekt Pronađi se!

– (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

NEET Tigrovi Facebook profil

Opširnije...

Projekt zaposljavanje zena za modul1

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Planinarska sekcija na Platku i Guslici

 

DSC01971Gotovo šezdeset članova Planinarske sekcije Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" krenulo je u subotu, 13. srpnja autobusom iz Rakitja, unatoč vrlo nepovoljnoj vremenskoj prognozi, na planinarski izlet u Gorski kotar, točnije na Platak i okolicu. U velikom domu na Platku malo smo pričekali, u nadi da će kiša prestati.

 

Prvi plan je bio da se penjemo na vrh Snježnik, ali s obzirom na vremenske uvjete, vodiči su, kako bi izbjegli mogućnost da se netko od sudionika izleta ozlijedi na mokrom kamenjaru, odlučili promijeniti cilj, pa smo, čim se vrijeme malo popravilo, krenuli makadamskom cestom prema Guslici.

 

U lijepom vremenu uživali smo vrlo kratko, već nakon pola sata hodanja opet je počela padati kiša, koja nas je pratila sve do vrha Guslice. Na Guslici se nalazi napušteni vojni objekt, u koji smo se sklonili prije povratka na Platak. Vraćali smo se istim putem, a u povratku smo ipak mogli malo više uživati nego prilikom uspona jer je prestala padati kiša. 

 

Na vrhu smo uživali u lijepim pogledima na okolne goranske vrhove te na Učku i Kvarnerski zaljev s otocima. Usputni travnjaci, pa i kamenjari, bili su prepuni planinskog cvijeća, a vrhunac je bio kad smo malo ispod vrha, na kamenim obalama makadamskog puta naišli na busene runolista, najljepšeg uresa planina. Većini sudionika izleta to je bio prvi susret s runolistom uživo.

 

Vrativši se u veliki dom na Platku, dočekao nas je fini ručak, nakon čega smo krenuli natrag prema Rakitju, puni lijepih dojmova, koje ni nepovoljno vrijeme nije moglo umanjiti.

 

Foto albumi:

Karlo Vučilovski

Željko Hajtok