Projekt Pronađi se!

– (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

 

NEET Tigrovi Facebook profil

Opširnije...

Projekt zaposljavanje zena za modul1

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

15.6.2019. Planinarski izlet na Velebit: Sveto brdo, misa za poginule branitelje

 

DSC00905PLANINARSKO-IZLETNIČKA SEKCIJA USTANOVE ZA SVEOBUHVATNU SKRB "TIGROVI"
u suradnji s Hrvatskim generalskim zborom


organizira za hrvatske branitelje i članove obitelji
jednodnevni planinarski izlet

 

JUŽNI VELEBIT: Sveto brdo, misa za poginule branitelje na Velebitu
subota, 15. lipnja 2019.

 

Plan izleta:
- u 5:30 polazak autobusom s parkirališta kod Spomen-doma Tigrova u Rakitju; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vožnja autocestom A1 do izlaza Sveti Rok (cca 2,5 h), uz pauzu na jednom od usputnih odmorišta te nastavak vožnje do prijevoja Mali Alan (cca pola sata)
- oko 8:30 polazak prema Dušicama
- oko 12:00 dolazak na Sveto brdo (1761 mnv)
- 13:00 sveta misa za poginule branitelje na Dušicama
- 14:00 polazak s Dušica prema Malom Alanu
- 17:00 ručak u Svetom Roku
- oko 21:30 dolazak u Rakitje

Prijevoz i ručak su besplatni za sve sudionike izleta.

 

Mole se sudionici izleta koji imaju status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata da sa sobom ponesu potvrdu o statusu hrvatskog branitelja, ukoliko istu nisu predali ranije (vadi se u Uredu za branitelje prema mjestu prebivališta), a za članove obitelji dokaz o svojstvu člana obitelji (preslika vjenčanog lista za bračnog partnera, odn. rodnog lista za djecu).

 

Vodič: Željko Hajtok; informacije i prijave: 091 444 60 80, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra po danu, bezalkoholno, negazirano, preporuča se pola litre negaziranog izotoničnog napitka, npr. Iso Sport), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca, rezervne *cipele za povratak (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja