projekt plakat naslov1a 

„Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ – Završetak dvogodišnjeg EU projekta Udruge Tigar 90/91 Rakitje

Tigrovi EU projekt zavrsna medijska objavaUdruga Tigar 90/91 Rakitje, u veljači 2019. godine započela je provedbu EU projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, čije dvogodišnje razdoblje provedbe završava s današnjim danom. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji su osigurane usluge koje su uključivale rehabilitacijske treninge u dvorani, na otvorenom i u toplicama; radionice u prirodi, informativne radionice s temama koje su bitne za hrvatske branitelje, psihološku pomoć te uslugu pomoći u kući i prijevoza i pratnje. Kroz projekt su zaposlene četiri osobe, angažiran je niz vanjskih suradnika,  a nabavljeno je i kombi vozilo te ostala oprema potrebna za provedbu aktivnosti. Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, prvog poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.

 

Prikaz projektnih aktivnosti u kojima je sudjelovao najveći broj sudionika, možete pogledati kroz kratke video uratke:

 

Rehabilitacijski treninzi:

https://www.youtube.com/watch?v=MwUxBv6iywQ

Radionice s radno-terapijskim učinkom:

https://www.youtube.com/watch?v=Uuj3FpODjDM

Informativne radionice:

https://www.youtube.com/watch?v=HnNlOFZQ8iE

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost iznosi 1.914.042,56 HRK od čega je iznos EU potpore 1.626.936,17 HRK dok je ostatak sredstava osiguran iz sektorski nadležnog tijela – Ministarstva hrvatskih branitelja.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje u posljednjih dvije godine pripremila je i prijavila niz novih projekata s ciljem poticanja socijalne uključenosti osjetljivih društvenih skupina, a informacije o istima uskoro ćete moći vidjeti na web stranici udruge (www.tigar-rakitje.hr).

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

ESF lenta

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja