projekt plakat naslov1a 

Održana interaktivna radionica "Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijskoj solidarnosti"

 

radionica obiteljska ravnotezaU srijedu, 08. srpnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je interaktivnu radionicu na temu: „Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijskoj solidarnosti“.

Predavačica Sara Pavlović, završila je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu a trenutno je edukantica Integrativne psihoterapije. Svoje je radno iskustvo stekla, osim u području obrazovanja, radeći sa srednjoškolskom populacijom i njihovim roditeljima te u području socijalne skrbi. Trenutno radi kao psihologinja u Dječjem domu Laduč, podružnici Dječjeg doma Zagreb. Sudionike je usmjerila na načine poboljšanja međugeneracijske komunikacije te otkrila savjete kako se na koncu ophoditi prema članovima vlastite obitelji s ciljem poboljšanja odnosa.

Zanimljivom ističe i činjenicu da je statistički Republika Hrvatska posljednja u Europi kada je u pitanju odlazak mladih iz obiteljskih domova te osamostaljenje, na što u velikoj mjeri utječe i ekonomska situacija u RH. S obzirom na to da mnoge obitelji u Hrvatskoj čine članovi različite životne dobi, u međugeneracijskoj komunikaciji pozitivna je strana što stariji mogu mnogo naučiti od mladih, no isto tako mlađa populacija svoje znanje može obogatiti s iskustvom starije populacije.

Po završetku izlaganja, okupljenima je bio uručen kratki upitnik koji su imali priliku ispunjavati u suradnji sa svojim bračnim partnerima te su naposljetku saznali kojim od pet vrsti jezika oni komuniciraju sa svojim partnerom.

Snimku radionice možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=MsCrSGNyb6s

Radionica je održana u sklopu projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje, a koji je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, prvog poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost iznosi 1.914.042,56 HRK od čega je iznos EU potpore 1.626.936,17 HRK dok je ostatak sredstava osiguran iz sektorski nadležnog tijela – Ministarstva hrvatskih branitelja.

Više informacija o projektu i mogućnostima uključivanja možete dobiti na poveznici: .

 

logo fond

 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja