projekt plakat naslov1a 

Održana informativna "online" radionica "Nutricionizam i kuhanje"

 

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je informativnu radionica na temu „Nutricionizam i kuhanje“. S obzirom na situaciju pandemije COVID-19, zbog sigurnosti sudionika radionica je održana „online“.

 

Predavač Nikola Županić, sudionicima je skrenuo pažnju na važnost pravilne prehrane u očuvanje zdravlja, načine brze pripreme obroka visoke nutritivne vrijednosti, korištenje sirove prehrane poradi očuvanja nutritivnih vrijednosti i na važnost konzumacije sezonskog voća i povrća.

 

Pravilna prehrana, istaknuo je predavač, jedan je od najvažnijih čimbenika i preduvjet za normalno funkcioniranje organizma. Ona utječe na rast i razvoj djece i mladeži, fizičku i radnu sposobnost, obrambene mehanizme organizma i intelektualne funkcije. Svako nekontrolirano, prekomjerno ili nedostatno unošenje hrane i unošenje hrane koja s obzirom na nutritivni sastav ne udovoljava potrebama pojedinca, značajno ugrožava njegovo zdravlje, a pravilna prehrana od velike je važnosti za populaciju čije je zdravlje ugroženo, kao što je to braniteljska populacija.Predavač Nikola Županić, sudionicima je skrenuo pažnju na važnost pravilne prehrane u očuvanje zdravlja, načine brze pripreme obroka visoke nutritivne vrijednosti, korištenje sirove prehrane poradi očuvanja nutritivnih vrijednosti i na važnost konzumacije sezonskog voća i povrća.

 

Pravilna prehrana, istaknuo je predavač, jedan je od najvažnijih čimbenika i preduvjet za normalno funkcioniranje organizma. Ona utječe na rast i razvoj djece i mladeži, fizičku i radnu sposobnost, obrambene mehanizme organizma i intelektualne funkcije. Svako nekontrolirano, prekomjerno ili nedostatno unošenje hrane i unošenje hrane koja s obzirom na nutritivni sastav ne udovoljava potrebama pojedinca, značajno ugrožava njegovo zdravlje, a pravilna prehrana od velike je važnosti za populaciju čije je zdravlje ugroženo, kao što je to braniteljska populacija.

 

 

Radionica se održala u sklopu projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života", a detalje o projektu možete vidjeti na poveznici: https://www.tigar-rakitje.hr/index.php/projekt .

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja