projekt plakat naslov1a 

Pružanje psihosocijalne pomoći

 

psihosocijalna pomocCilj psihosocijalne pomoći je pružanje podrške hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u teškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

 

Tijekom prvog razgovora procjenjuje se početno stanje korisnika te se određuje učestalost savjetodavnih razgovora. Korisnici dolaze na razgovore minimalno jednom mjesečno tijekom dvije godine trajanja projekta, a ukoliko postoji potreba ili želja korisnika susreti se odvijaju i češće od toga.

 

Tijekom procjene početnog stanja uzimaju se u obzir različita područja života korisnika, kao što su prehrambene navike, uvjeti stanovanja, obiteljski život, zdravstveno stanje, stanje na tržištu rada, način provođenja slobodnog vremena, te sportsko – rekreativne navike. Prilikom savjetodavnih razgovora daju se smjernice za poboljšanje kvalitete života u navedenim područjima.

 

U koliko ste hrvatski branitelj/ica ili član obitelji hrvatskog branitelja te prepoznajete potrebu za podrškom prilikom rješavanja svakodnevnih problema, svoje upite možete poslati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja