projekt plakat naslov1a 

Aktivnost rehabilitacijskih treninga za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji

 

IMG 20190717 105215 1Tijekom rehabilitacijskih treninga u dvorani, koji se provode u sklopu projekta “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”, aktivnosti su usmjerene na unaprjeđenje tjelesnog i psihičkog zdravlja sudionika. Populacija sudionika treninga uglavnom je u dobi je od 50 do 70 godina , a program aktivnosti usmjeren je na polagano ali kontinuirano povećanje mišićne mase, tjelesno jačanje uz istovremenu redukciju masnog tkiva i smanjenja ukupne tjelesne mase. Provedbom treninga želi se utjecati na stjecanje navike tjelesnog vježbanja i zdravih stilova života.


Program rehabilitacijskih treninga u toplicama, koji se provodi jednom mjesečno, polučio je izvanredne rezultate te potaknuo masovno okupljanje branitelja i članova njihovih obitelji. Uz organizirano usmjeravanje od strane voditelja aktivnosti, vrijeme provedeno u bazenima koristi se za usmjereno vježbanje pojedinih mišićnih skupina koje je teže izvoditi na “suhome”. Vježbajući u bazenu ne može se dogoditi gubitak ravnoteže ili ozljeđivanje, a toplina vode stimulativno djeluje na vježbače, opuštajući njihovo tijelo.


U pozitivnom okružju koje je prisutno na treninzima, ostvaruje se lakša komunikacija unutar obitelji, prijatelja i suvježbača. Stvaranjem navike vježbanja u dvorani i u vodi, dugoročno se pozitivno djeluje na zdravlje cijele korisničke skupine, a zajedno provedeno vrijeme pozitivno utječe na unutar obiteljske i prijateljske odnose, što je potvrdilo do sada već više od 100 sudionika koji su uključeni u projektne aktivnosti.


Informacije o mogućnostima sudjelovanja na treninzima možete dobiti od voditelja projekta putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a pozivamo Vas da pratite i našu Facebook stranicu www.facebook.com/osobnodozdravlja

 

OP ULJP ESF logo lenta i napis

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

IMG 20190321 104122 IMG 20190325 103825 IMG 20190405 101037 IMG 20190522 101717