projekt plakat naslov1a 

ODRŽANA RADIONICA O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA UNUTAR PROJEKTA „OSOBNIM NAPOROM DO ZDRAVLJA I BOLJE KVALITETE ŽIVOTA“

      

IMG 20190711 181401U četvrtak, 11. srpnja 2019. godine u Spomen domu Tigrova u Rakitju održana je tematska radionica na temu Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Radionica je održana u sklopu projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje.

 

Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge Petra Bajana, publici se predstavio predavač.

 

Riječ je o gospodinu Marku Paradžiku, mag. iur., koji je uspješno završio Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine, te trenutno obnaša funkciju stručnog savjetnika u Domu hrvatskih branitelja.

 

Na radionici su široj javnosti predstavljene iscrpne smjernice u postupku potraživanja prava hrvatskog branitelja kao i detaljni opis svakog pojedinačnog prava oslovljenog na adresu veterana u potrebi.

 

IMG 20190711 182126Tijekom radionice, okupljeni uzvanici susreli su se sa zakonima, odredbama i člancima o pripadajućim pravima, nakon kojih se pristupilo „case“-u, slučaju kroz koji je  obrađen sami postupak u ostvarivanju predmetnih zakonskih prava.

 

Po završetku izlaganja, okupljeno mnoštvo imalo je priliku uputiti svoja pitanja te zaprimiti pojašnjenja elemenata kod kojih su se susreli s možebitnim nejasnoćama.

 

Kako i samo ime projekta ukazuje, osobnim naporom možemo ostvariti mnoge dobrobobiti i pripadajuća prava za sebe, sugrađane i naše najmilije, no potrebno se educirati i informirati o postupku ostvarivanja istih.

 

IMG 20190711 182331Održana radionica samo je jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, a o budućim aktivnostima možete se informirati na našoj web stranici i putem Facebooka (https://www.facebook.com/osobnodozdravlja)

 

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja