projekt plakat naslov1a 

Održana početna konferencija projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 

IMG 20190427 WA0003U subotu, 27. travnja 2019. godine, u Spomen domu Tigrova u Rakitju, održana je početna konferencija projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje. Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ , a Udruga Tigar 90/91 Rakitje jedna je od braniteljskih udruga čiji je projektni prijedlog prihvaćen za financiranje.

 

IMG 20190427 133939Na konferenciji su široj javnosti predstavljene projektne aktivnosti i očekivani rezultati projekta. Josip Lucić uzvanike je upoznao s nastankom projektne ideje i svim benefitima koje sudjelovanje u projektu nudi hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, a voditelj projekta Hrvoje Švalek, prezentirao je aktivnosti predviđene projektom. Kroz 24 mjeseca trajanja, u projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika ( hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji). Predviđene projektne aktivnosti uključuju besplatne rehabilitacijske treninge u sportskoj dvorani u Zagrebu te u Tuheljskim toplicama, a projektom su predviđene i cjelodnevne radne terapije u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja u svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije te besplatna psihosocijalna pomoć u vidu savjetovanja. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

 

Za vrijeme trajanja projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.914.042,56 HRK, a iznos EU potpore je 1.626.936, 17 HRK. 

 

OP ULJP ESF logo lenta napis