logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

U Rakitju održano predstavljanje novog Zaželi projekta Tigrova

 

27.8.2022.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje, u petak 26. kolovoza 2022. godine u Domu Tigrova u Rakitju predstavila je projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“. Radi se o EU projektu iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ usmjerenog  omogućavanju pristupa zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina.

 

zazeli predstavljanje sl1

Kroz projekt će se zaposliti 10 prethodno nezaposlenih žena, prijavljenih u evidenciju nezaposlenih te s najviše završenom srednjom školom, uz davanje prednosti ženama starijim od 50 godina, ženama s invaliditetom, žrtvama trgovanja ljudima, žrtvama obiteljskog nasilja, azilanticama, ženama koje su izašle iz sustava skrbi, liječenim ovisnicama, povratnicama s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnicama romske nacionalne manjine, beskućnicama te pripadnicama ostalih ranjivih skupina.

 

Žene koje će biti zaposlene kroz projekt, pružat će usluge potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju i higijeni; pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u  ostvarivanju raznih prava te podršku kroz razgovore i druženje.

 

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika.

 

Projektom "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" uspostavit će se sinergija društveno odgovornog djelovanja usmjerenog poboljšanju kvalitete života najranjivijih skupina, a cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu.

 

 „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“ nastavak je Zaželi projekta „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici “ koji je Udruga Tigar 90/91 Rakitje provela u sklopu prijašnjeg „Zaželi 2“ ESF poziva i kroz koji su bile zaposlene 3 prethodno nezaposlene žene.

 

zazeli predstavljanje sl2

 

Novi Zaželi projekt Tigrova, započeo je 28. srpnja 2022. godine, a trajat će do 28. ožujka 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta i iznosa bespovratnih sredstava je 494.400,00 HRK, od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Zagreb; Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Gradom Zagrebom.

 

Centar za socijalnu skrb Zagreb kao obvezni partner na projektu osigurava da krajnju korisnici usluga potpore i podrške iz projekta, ne primaju već istu iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, a Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava da su žene koje će kroz projekt biti zaposlene prihvatljive pripadnice ciljne skupine.

 

eu logo

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja