logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

Projekt zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici

 

Projekt zaposljavanje zena za modul1Projekt zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici, Udruga Tigar 90/91 Rakitje započela je u listopadu 2020. godine. Kroz projekt je bilo zaposleno ukupno 5 žena iz ciljne skupine (prethodno nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s najviše završenom srednjom školom), a uključeno je 23 krajnja korisnika (osobe starije od 65 godina ili nemoćne osobe) kojima je pružena usluga pomoći i potpore kroz 12 mjeseci.

 

Tri zaposlenice kroz projekt su završile edukaciju za gerontodomaćice čime im je osnažen radni potencijal i povećana mogućnost za zapošljavanje i po završetku projekta.

 

Provedbom projekta ispunjen je njegov cilj – „Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 3 žene  pripadnice ranjivih skupina na području Grada Zagreba te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal obrazovanjem i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na poslovima pružanja pomoći i potpore za minimalno 18 starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju, čime se potiče njihovu socijalnu  uključenost i povećava kvaliteta života svih dionika.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje nastavit će provedbu aktivnosti iz projekta kroz buduće projekte. Za više informacija pratite i dalje našu web stranicu.

 

eu fondovi1

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja