logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

Obrazovanje i osposobljavanje pripadnica ciljne skupine u okviru projekta

 

osposobljavanjeCiljevi Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II.“ (u okviru kojeg se provodi projekt Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici) je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, kao i osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Jedna od aktivnosti projekta je osposobljavanje pripadnica ciljne skupine kroz verificirane programe obrazovanja kako bi im se povećala konkurentnost na tržištu rada i nakon završetka projekta.

U okviru projekta, tri naše zaposlenice odabrale su i završile program osposobljavanja za gerontodomaćice. Edukacija je obuhvatila tematska područja osnova gerontologije, poslova gerontodomaćice, zaštite na radu i prve pomoći te praktičnu nastavu.
Završivši program osposobljavanja u trajanju od 160 sati pri Zagrebačkom učilištu, stekle su uvjerenja o osposobljavanju koja im se upisuju u e-radnu knjižicu.

 

eu fondovi1

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja