logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

Početna konferencija projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"

 

projekt zaposljavanje zena pocetna konf116 travnja 2021. Udruga Tigar 90/91 Rakitje predstavila je projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici“ na početnoj konferenciji održanoj u Domu Tigrova u Rakitju.

Projekt je započeo u listopadu prošle godine, a prijavljen u okviru ESF poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II.“.

Kroz projekt su zaposlene tri prethodno nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom, prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba koje aktivno traže posao pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Svaka žena zaposlena u okviru projekta pruža usluge pomoći i potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika koji su osobe starije životne dobi (65+) ili osobe u nepovoljnom položaju.

Na taj način, doprinosi se poboljšanju kvalitete života obiju skupina – nezaposlenih žena kojima je omogućen pristup tržištu rada te krajnjih korisnika kojima je potrebna pomoć i potpora prilikom svakodnevnog života, čime projekt izravno doprinosi promicanju socijalne uključenosti društvenih skupina u najvećem riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Projekt traje do travnja 2022. (18 mjeseci), a u okviru istoga će žene završiti verificirane programe osposobljavanja, kako bi im se povećala mogućnost zapošljavanja i nakon završetka projekta.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Zagreb. Ukupan iznos projekta i bespovratnih sredstava je 278.597,94 HRK od čega je iznos EU potpore 236.808,25 HRK, odnosno 85%.
 
eu fondovi1
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

 

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja